top of page

3rd Semester

Kolmas lukukausi Riga Stradins Universityssä alkoi syyskuun alussa ja loppui tammikuun lopussa. Ennalta olin jo kuullut paljon kauhutarinoita tästä kaikista vaikeimmasta lukukaudesta koko kuuden vuoden lääkisrupeaman aikana (sen lisäksi myös 4. lukukaudella on sama maine). Osa tarinoista piti paikkansa, mutta osaltaan ne olivat myös liioittelua. Kiireinen tuo lukukausi kuitenkin oli, minkä voi huomata myös hiljaisuudesta täällä blogin puolella. Nyt kerron hieman enemmän, mitä kaikkea tuo lukukausi piti sisällää...

Meillä alkoi monta uutta ainetta: fysiologia, mikrobiologia ja genetiikka. Aluksi oli hieman vaikeaa "opetella opiskelemaan" uusia aineita. Oli haastavaa löytää oikea opiskelutekniikka. Näiden aineiden lisäksi meillä oli jo ensimmäiseltä vuodelta tuttuja aineita: anatomiaa, histologiaa ja latviaa. Osasta aineista oli viikottaisia testejä, jotka täytyi päästä läpi ellei halua lisäkysymyksiä itse tentteihin eli colloihin.. Joten osalle oppitunneista piti valmistautua todella hyvin, ja toki myös tunneille, joissa ei testejä ollut. Opiskeltavaa siis oli paljon myös ilman varsinaisia tenttejä. Joskus lokakuussa alkoivat ensimmäiset tentit ja silloin kaikki lähtikin sitten kunnolla käyntiin! Tenttejä oli noin kuukauden ajan aina yksi viikossa (tähän lisäksi siis myös normaalit oppitunnit, tuntitestit jne...). Tuon kuukauden jälkeen välissä oli yksi koe-vapaa viikko ja taas sama rumba alkoi uudelleen jouluun asti. Nuo kaksi rupeamaa olivat kyllä todella raskaat ja tiiviit. Kun yksi koe oli takana, piti heti alkaa valmistautua seuraavaan. Aikaa palautumiselle ei juurikaan ollut. Joululoman alussa ehti onneksi hieman hengähtää, mutta viimeistään Tapaninpäivän jälkeen oli aika kaivaa taas koulukirjat esiin sillä ensimmäinen tentti oli jo 2.1. Kuitenkin tästäkin lukukaudesta selvisin kunnialla ja välillä oli onneksi aikaa tehdä muutakin kuin koulujuttuja. Tässä hieman kuvia tuon puolen vuoden ajalta!

Syksyn alussa kävimme ystävien kanssa Street Food festivaleilla. Sieltä löytyi jos jonkinmoista ruokaa ja itse päädyimme tilaamaan kupla-vohvelit, jäätelöllä ja muilla täytteillä.

Syksyn aloitustapahtumana oli Kick Off RiSLO:n järjestämänä. Kiersimme joukkueissa eri rasteja ympäri Vanhaa kaupunkia, joissa suoritimme erilaisia tehtäviä. Meidän joukkueen teemana oli "Prisoner's gang". Sää oli aurinkoinen ja ilta tosi hauska! Oli mukavaa pukeutua tiimiasuihin ja viettää iltaa yhdessä ystävien kanssa!

Olimme katsomassa Arena Rigassa Cirque du Soleilia. Näytös oli hieno, mutta hyvin erityyppinen kuin muut sirkukset, missä olen ollut. Silti ehdottomasti menisin katsomaan uudelleen.

Puistot ovat Riiassa super-kauniita syksyllä kun ruskan aika alkaa.

Illuusio-museossa.

Temppuilua CrossFit-tunnin jälkeen!

Hurts tuli marraskuussa esiintymään Arena Rigaan. Olin saanut ystäviltä synttärilahjaksi liput ja menimme katsomaan konserttia - ja ah se oli vaan niin ihana. ♡

Marraskuussa kun Latviassa juhlittiin itsenäisyyspäivää meillä oli koulusta hieman vapaata, joten tulin Suomeen pidennetylle viikonlopulle. Viikonlopun aikana ulkoilin, kävin Tampereella ystävän tupareissa, tapasin sukulaisia ja kävin pitkästä aikaa mökillä!

Joululoman alussa ennen Suomeen lähtöä lähdettiin kavereiden kanssa Jurmalaan päiväksi. Menimme käymään kylpylässä ja sen jälkeen syömässä kolmen ruokalajin illallisen. Oli ihanan rentouttavaa istuskella poreammeessa kun koko loma oli vielä edessä - ei tietoakaan stressistä!

Joululoma oli kahden viikon mittainen. Loman alussa menin Jyväskylään ystäväni luokse muutamaksi päiväksi. Yhdessä tulimme sitten joulunviettoon Seinäjoelle. Loppuloma koostui mökkeilystä, ystävien ja sukulaisten näkemisestä, jouluvalmisteluista, rentoutumisesta, hyvästä ruoasta ja ulkoilusta. Valitettavasti myös opiskella täytyi, sillä anatomian tentti häämötti edessä heti loman jälkeen...

Vihdoin tammi-helmikuun vaihteessa 3. lukukausi saatiin päätökseen kun viimeiset collot ja examit olivat ohi! Kippis siis sille (sekä 4. lukukauden alkamiselle...)!

bottom of page